USER IT is committed to protecting your privacy and developing technology that gives you the most powerful and safe online experience. This Statement of Privacy applies to the USER IT Web site and governs data collection and usage. By using the USER IT website, you consent to the data practices described in this statement.

Collection of your Personal Information

USER IT collects personally identifiable information, such as your e-mail address, name, home or work address or telephone number. USER IT also collects anonymous demographic information, which is not unique to you, such as your ZIP code, age, gender, preferences, interests and favorites.

There is also information about your computer hardware and software that is automatically collected by USER IT. This information can include: your IP address, browser type, domain names, access times and referring Web site addresses. This information is used by USER IT for the operation of the service, to maintain quality of the service, and to provide general statistics regarding use of the USER IT Web site.

Please keep in mind that if you directly disclose personally identifiable information or personally sensitive data through USER IT public message boards, this information may be collected and used by others. Note: USER IT does not read any of your private online communications.

USER IT encourages you to review the privacy statements of Web sites you choose to link to from USER IT so that you can understand how those Web sites collect, use and share your information. USER IT is not responsible for the privacy statements or other content on Web sites outside of the USER IT and USER IT family of Web sites.

Use of your Personal Information

USER IT collects and uses your personal information to operate the USER IT Web site and deliver the services you have requested. USER IT also uses your personally identifiable information to inform you of other products or services available from USER IT and its affiliates. USER IT may also contact you via surveys to conduct research about your opinion of current services or of potential new services that may be offered.

USER IT does not sell, rent or lease its customer lists to third parties. USER IT may, from time to time, contact you on behalf of external business partners about a particular offering that may be of interest to you. In those cases, your unique personally identifiable information (e-mail, name, address, telephone number) is not transferred to the third party. In addition, USER IT may share data with trusted partners to help us perform statistical analysis, send you email or postal mail, provide customer support, or arrange for deliveries. All such third parties are prohibited from using your personal information except to provide these services to USER IT, and they are required to maintain the confidentiality of your information.

USER IT does not use or disclose sensitive personal information, such as race, religion, or political affiliations, without your explicit consent.

USER IT keeps track of the Web sites and pages our customers visit within USER IT, in order to determine what USER IT services are the most popular. This data is used to deliver customized content and advertising within USER IT to customers whose behavior indicates that they are interested in a particular subject area.

USER IT Web sites will disclose your personal information, without notice, only if required to do so by law or in the good faith belief that such action is necessary to: (a) conform to the edicts of the law or comply with legal process served on USER IT or the site; (b) protect and defend the rights or property of USER IT; and, (c) act under exigent circumstances to protect the personal safety of users of USER IT, or the public.

Use of Cookies

The USER IT Web site use “cookies” to help you personalize your online experience. A cookie is a text file that is placed on your hard disk by a Web page server. Cookies cannot be used to run programs or deliver viruses to your computer. Cookies are uniquely assigned to you, and can only be read by a web server in the domain that issued the cookie to you.

One of the primary purposes of cookies is to provide a convenience feature to save you time. The purpose of a cookie is to tell the Web server that you have returned to a specific page. For example, if you personalize USER IT pages, or register with USER IT site or services, a cookie helps USER IT to recall your specific information on subsequent visits. This simplifies the process of recording your personal information, such as billing addresses, shipping addresses, and so on. When you return to the same USER IT Web site, the information you previously provided can be retrieved, so you can easily use the USER IT features that you customized.

You have the ability to accept or decline cookies. Most Web browsers automatically accept cookies, but you can usually modify your browser setting to decline cookies if you prefer. If you choose to decline cookies, you may not be able to fully experience the interactive features of the USER IT services or Web sites you visit.

Security of your Personal Information

USER IT secures your personal information from unauthorized access, use or disclosure. USER IT secures the personally identifiable information you provide on computer servers in a controlled, secure environment, protected from unauthorized access, use or disclosure. When personal information (such as a credit card number) is transmitted to other Web sites, it is protected through the use of encryption, such as the Secure Socket Layer (SSL) protocol.

Changes to this Statement

USER IT will occasionally update this Statement of Privacy to reflect company and customer feedback. USER IT encourages you to periodically review this Statement to be informed of how USER IT is protecting your information.

Contact Information

USER IT welcomes your comments regarding this Statement of Privacy. If you believe that USER IT has not adhered to this Statement, please contact USER IT at ju@userit.dk. We will use commercially reasonable efforts to promptly determine and remedy the problem.

 

Dette er version 5, som sidst er opdateret den 30.07.2021 07:36.

1. Indledning

1.1 Denne persondatapolitik (herefter benævnt ”Politikken”) beskriver, hvordan User-IT ApS (herefter benævnt ”os”, ”vi” eller ”vores”) indsamler og behandler personoplysninger i forbindelse med køb af services, medlemskab, produkter eller generel brug af vores hjemmeside.

1.2 Politikken er formuleret og gjort tilgængelig for at overholde databeskyttelsesforordningen (2016/679 of 27. april 2016) (herefter benævnt ”GDPR”) og reglerne heri om oplysningspligt.

2. Indsamling af oplysninger ved brug af cookies

2.1 Ved besøg og brug af vores hjemmeside(r), indsamles og bruges cookies på baggrund af samtykke. Oplysninger i disse cookies omfatter lokation ved login, browsertype, søgetermer på vores hjemmeside(r) (herefter “Cookiedata”).

2.2 Cookiedata bruges til forbedring af vores hjemmeside og brugeroplevelsen.

2.3 Brug af cookies til indsamling af oplysninger og data sker i øvrigt i overensstemmelse med cookiebekendtgørelsen (nr. 1148 af 9. december 2011), § 3.

2.4 Hvis du ønsker at afvise eller begrænse de cookies, som placeres på din computer ved besøg på vores hjemmeside, kan du altid gøre dette ved at ændre indstillingerne i din browser. Du skal dog være opmærksom på, at afvisning eller begrænsning af cookies har betydning for hjemmesidens funktionalitet, og det vil medføre, at der er funktioner på hjemmesiden, som du ikke kan se. Alle browsere tillader, at man sletter cookies samlet eller enkeltvis. Hvordan dette gøres afhænger af den anvendte browser. Såfremt du anvender flere forskellige browsere, skal du huske at slette cookies i samtlige browsere.

3. Typer af personoplysninger som behandles

3.1 Vi behandler personoplysninger om dig, når dette er relevant og i overensstemmelse med gældende lovgivning. Alt efter de konkrete omstændigheder kan de behandlede personoplysninger omfatte følgende typer af personoplysninger: navn, telefonnummer, e-mail, brugernavn, fakturerings- og bogføringsbilag, IP-adresse, adgangskode, regning status (saldo, kundepoint el.), oplysninger til tracking af forsendelse (eksempelvis tracking-nr.).

3.2 Hvis vi får brug for at indsamle og behandle yderligere personoplysninger end angivet ovenfor, vil vi orientere herom ved indsamlingen. Sådan oplysning kan også ske ved opdatering af denne Politik.

4. Formål med behandlingen af personoplysninger

4.1 Vi behandler kun dine personoplysninger til legitime formål i overensstemmelse med GDPR. Personoplysningerne kan alt efter omstændighederne behandles til følgende formål:

a) For at kunne levere eller tilbyde de services eller produkter og/eller salgstilbud, som vi udbyder.

b) For at opbevare personoplysninger i det omfang, det er et krav i henhold til gældende lovgivning, herunder blandt andet opbevaring af regnskabs- og bogholderibilag i overensstemmelse med gældende lovgivning.

c) At administrere og udbetale løn.

d) At modtage og videregive oplysninger til offentlige myndigheder hvor loven kræver dette.

e) At besvare forespørgsler og/eller klager fra brugere, kunder eller medlemmer.

f) At forhindre svindel og misbrug af it-system(er) og/eller produkter eller services som leveres via it-system(erne).

g) For at kunne give support og servicemeddelelser, herunder besvare spørgsmål eller klager og sende opdateringer om vores produkter og services.

h) For at forbedre vores produkter, services eller hjemmeside.

5. Retsgrundlag for behandlingen af personoplysninger

5.1 Vi behandler kun dine personoplysninger, når vi har et lovligt behandlingsgrundlag i overensstemmelse med GDPR. Behandlingen af personoplysninger sker alt efter de konkrete omstændigheder på baggrund af følgende behandlingshjemmel:

a) Behandlingen er nødvendig for opfyldelsen af en kontrakt med den registrerede person, jf. GDPR, artikel 6, stk. 1, litra b, første led.

b) Behandlingen er nødvendig for at overholde gældende lovgivning, jf. GDPR, artikel

6, stk. 1, litra c.

c) Hvis vi har bedt om dit samtykke til behandling af nogle konkrete personoplysninger, er behandlingsgrundlaget for de konkrete personoplysninger dit samtykke, jf. GDPR, artikel 6, stk. 1, litra a. Samtykket kan altid trækkes tilbage ved at kontakte os via de kontaktoplysninger, der er angivet nederst i denne Politik, og hvis samtykket trækkes tilbage, slettes personoplysningerne, der behandles på grundlag af samtykket, medmindre de kan eller skal behandles for eksempel for at overholde en retlig forpligtelse.

d) Behandlingen er nødvendig for at forfølge en legitim interesse, hvor den registreredes interesser eller grundlæggende rettigheder og frihedsrettigheder, der kræver beskyttelse af personoplysninger, ikke går forud herfor, jf. GDPR, artikel 6, stk. 1, litra f.

5.2 Vi foretager i tillæg til ovenstående i nogle tilfælde behandling af CPR-nummer. Inden vi foretager denne behandling, indhenter vi samtykke hertil, medmindre behandlingen foretages for at overholde lovgivningen eller en af de andre undtagelser i databeskyttelseslovens § 11, stk. 2. Vi behandler CPR-nummer med følgende formål for øje: Assistance til oprettelse af NemID til visse kunders brugere. – CPR nr. bedes altid fremsendt via sikker mail eller over forskellige medier for at minimere risko for brud på data sikkerheden. CPR nr. slettes altid fra User ITs systemer så snart der ikke er et behandlingsgrundlag længere..

6. Videregivelse og overførsel af personoplysninger

6.1 Vi videregiver kun personoplysninger til andre, når lovgivningen tillader eller kræver det, herunder når det er relevant og på din og eller dataansvarliges eventuelle konkrete anmodning herom.

6.2 Vi videregiver personoplysninger til følgende modtagere fra EU/EØS:

a) SKAT (i forbindelse med bogføring mv.)

b) Databehandlere

6.3 Vi bruger generelt forskellige eksterne og professionelle virksomheder som leverandører og samarbejdspartnere til at levere eller assistere os med at levere vores services og produkter. De eksterne virksomheder vil ikke modtage eller behandle personoplysninger, medmindre lovgivningen tillader overførsel og behandling heraf. Hvis de eksterne virksomheder eller samarbejdspartnere er databehandlere for os, sker deres behandling af personoplysninger altid i henhold til en databehandleraftale, som opfylder lovgivningens krav hertil. Hvis de eksterne virksomheder eller samarbejdspartnere er selvstændige dataansvarlige, sker deres behandling af personoplysninger i overensstemmelse med deres egen privatlivs-, databeskyttelseseller persondatapolitik, som de eksterne virksomheder vil gøre opmærksom på, medmindre lovgivningen foreskriver andet.

6.4 Vi overfører personoplysninger til lande eller internationale organisationer uden for EU/EØS. Vi overfører personoplysninger til USA. Sådanne overførsler sker på baggrund af modtagernes certificeringer under “EU-U.S. Privacy Shield”. Læs mere om Privacy Shield på Datatilsynets hjemmeside eller på www.privacyshield.gov. Efter Schrems II dommen arbejdes der på en ny transatlantisk aftale om overførsel af personoplysninger fra EU/EØS til USA.

6.5 Vi kan kontaktes for mere information, herunder ved spørgsmål om vores brug af databehandlere, samarbejde med andre dataansvarlige, herunder datterselskaber, eller videregivelse af personoplysninger til tredjelande, samt for at modtage kopi af dokumentation for overførselsgrundlaget.

7. Sletning og opbevaring af personoplysninger

7.1 Vi sørger for, at personoplysninger slettes, når de ikke længere er relevante for vores behandlingsformål som beskrevet ovenfor. Vi opbevarer altid personoplysninger i det tidsrum, som gældende lovgivning forpligter os til, herunder til brug for dokumentation af overholdelse af blandt andet bogføringslovens bestemmelser. Ved spørgsmål angående opbevaringen og behandlingen af personoplysninger, er du velkommen til at kontakte os på den e-mailadresse, du finder under afsnit 10 i denne Politik.

Kontakt

Ved spørgsmål eller kommentarer til denne politik, eller ved påberåbelse af en eller flere rettigheder, kan vi kontaktes på mjs@userit.dk & js@userit.dk.